Museumsbutikken

Eventyr i butikk

Vi ønsker deg velkommen til vår hyggelige, lille museumsbutikk!

Her finner du eventyrbøker, bøker om eventyrere, gaver, smykker og andre spennende fristelser som lokalprodusert bringebærsaft fra Bringebær-Truls.

Boka om trollet på Villa Fridheim som er så glad i vafler, er både spennende og et flott minne å ha med fra eventyrmuseet.

Terje Bråtner, f. 1956, har skrevet  «Eventyret om trollet på Villa Fridheim». Boka kom ut 2006, og Terje ga den vederlagsfritt som støtte til Villa Fridheim og for å bidra til å utvikle tilbud til barn og unge. Boka er illustrert av en av Norges beste nålevende illustratør – Egil Thorin Nesheim. Nesheim har mange arbeider på Villa Fridheim, bl.a. alle maleriene som pryder veggen i hallen. Terje arbeidet tidligere på Villa Fridheim, og var svært aktiv og oppfinnsom i sin gjerning her. Han er også redaktør for boka «Eventyrmat» – tradisjonelle oppskrifter fra distriktet. Boka er trespråklig – på norsk, engelsk og tysk.

Både «Eventyret om trollet på Villa Fridheim» og «Eventyrmat» fås kun kjøpt på Villa Fridheim.

 

Bruktloftet

«Jeg fant, jeg fant»

Vår populære bruktbutikk har flyttet ut i det flotteste stabburet i mils omkrets. I 1.etasje finner du et helt rom med brukte bøker.

Loftet er et Eldorado for deg som liker gamle saker til både bruk og gjenbruk. Det kommer stadig inn nye funn og lopper. Denne butikken er basert på tillit. Vi setter en pris på varene og du legger sedler og klingende mynt i kassa.  Du vet aldri hva du kan finne…og få bruk for til å vinne prinsessa og halve kongeriket!

store-norske-leksikon-0278-oslo-karenslyst-all-7-9187790 thPMALN2JM 

Venneforeningen tar mot lopper hele året.
Har du noe du vil gi bort til bruktloftet på Villa Fridheim, er vi takknemlige for alt som er salgbart. Det gamle huset krever sitt, så alle donasjoner kommer godt med til bruktbutikken og loppemarkedet på høsten.Vi tar ikke mot hvite-og brunevarer. Vi er takknemlig  om ting og klær som leveres er helt og rent.
Alt som ikke blir solgt, må vi levere til gjenvinning og betale for, så vær snill  ikke bruk oss til å bli kvitt søppel.

Kontakt: tlf. 901 47 300 for å avtale levering.

Vi tar også gjerne i mot gaver og donasjoner til hovedhuset. Det er en gammel drøm å  innrede hele den staselige villaen med møbler i dragestil og sveitserstil fra ca. 1890 -1915. Hvis vi kan være litt frimodig så ønsker vi oss små bord, lamper, lampeskjermer, tepper, gobeliner, duker…..og store lysekroner. Store urner til den gamle hagen vil være med å sette deg som besøker oss i den riktige stemningen-sammen med duften av våre gamle, historiske roser!

 

Les: Prinsessen som ingen kunne målbinde her.